سلول، یک کشور کوچک!(بعدا ویرایش کنم)

ساخت وبلاگ
  1. Nucleolus
  2. Nucleus
  3. Ribosome (little dots)
  4. Vesicle
  5. Rough endoplasmic reticulum
  6. Golgi apparatus (or "Golgi body")
  7. Cytoskeleton
  8. Smooth endoplasmic reticulum
  9. Mitochondrion
  10. Vacuole
  11. Cytosol (fluid that contains organelles, comprising the cytoplasm)
  12. Lysosome
  13. Centrosome
  14. Cell membrane

.................................................................

به ترتیب شماره ها توضیح می دهم تا بدانیم که این سلول چقدر قشنگ و مرتب طراحی شده که مثل یک کشور بزرگ و پیشرفته همه جزییات لازم را برای ادامه حیات خود  دارد.

۲-هسته یا مرکز حکومت:  هسته مکانی است که محل رونویسی ژن است. یعنی اگر قرار باشد آنزیمی ساخته شود یا ماده ای از سلول به بیرون فرستاده شود یا کار دیگری صورت بگیرد دستور آن از آنجا صادر می شود. پس مرکز حکومت و در واقع محل اداره سلول است.

۳- ریبوزوم ها، کارخانجات و شرکت های سازنده تولیدی هستند. هر پروتئین یا آنزیمی که سلول نیاز داشته باشد سریع طبق درخواست حکومت مرکزی می سازند.

تعدادشان در سلول بسیار فراوان است. (همین نقطه های سیاه روی شماره 5). 

۵- شبکه فراگیرنده هسته:(اندوپلاسمی زبر): دور هسته را فراگرفته است تا تمامی دستورات (mRNA ) صادرشده از هسته را به ریبوزوم های قرارگرفته بر روی دیواره خود هدایت کند. ریبوزوم های انواع دستگاه های لازم برای حیات سلول را می سازند. مثلا اگر قسمتی از ساختار و دیواره سلول خراب شده باشد، پروتئینش را می سازند. و غیره.

۶- مرکز صادرات کشور، دستگاه گلژی: ماده ای که توسط ریبوزوم ساخته شد، به دستگاه گلژی می آید. اگر باید در داخل سلول بماند نشانه گذاری می شود. و اگر هم باید به خارج سلول فرستاده شود نشانه خروج را بر آن می زنند.

۷- اسکلت سلولی: برای حفظ شاکله و استحکام و حفظ ساختار درونی سلول. باید باشد. اگر نباشد سلول آبکی و شل و ول می شود و استحکام ندارد و کارهایش پیش نمی رود.

۸- شبکه ساخت دیگر مواد ضروری سلول(اندوپلاسمی صاف)

۹- نیروگاه و محل تامین غذا: میتوکندری محل ساخت ATP برای سلول است. ای تی پی، منبع انرژی و در واقع غذای تمام بخش های کار کننده و فعال سلول است. میتوکندری در واقع خودش یک سلول بسیار کوچک است. یعنی مثل سلول بزرگ ما، مرکز فرماندهی ابتدایی دارد، ریبوزوم مخصوص خودش دارد. آنزیم های تولید شده توسط خودش دارد و از آنها استفاده می کند. یک موجود کوچولو درون یک موجود بزرگتر. به سلول بزرگ خدمت می کند و ATP فراوان به او می دهد، سلول بزرگتر ما هم به او منبع غذا می دهد. میتوکندری قسمتی از ATP ها را برای خودش بر می دارد. اما حجم اعظم (شاید بیش از ۹۰ درصد) را به سلول بزرگتر تحویل می دهد. یعنی میتوکندری از امنیت، غذا و محیط خوب زندگی که سلول بزرگتر به او می دهد بهره می برد و در عوض به سلول بزرگتر چیزی را که می خواهد می دهد. چه خوب هم می دهد. سلول بزرگ خودش می تواند ATP بسازد. اما مقدار انرژی ای که خود سلول بزرگ می سازد افاقه نمی کند. اما مقدار انرژی که این میتوکندری اعجوبه به سلول بزرگ می دهد، بسیار بسیار بیشتر است و حیاتی حیاتی به سلول بزرگ می بخشد. (مقدار ATP تامین شده از زنجیره تنفسی میتوکندری ۲۰ برابر ATP تولیدی توسط خود سلول بزرگ است. که مصطلحات علمی و فرایند هایش را اساتید خود می دانند. نام نبردم. چون لازم نبود.)

یک چیز دیگه هم بگم چون شاید مهم باشه و دلم نمیاد رهاش کنم. و اون اینکه جنس میتوکندری با جنس سلول بزرگ متفاوت است. سلول بزرگ از جنس سلول های جانوری پیشرفته است اما سلول میتوکندری از جنس باکتریایی ها است. یعنی از رده باکتری ها است. چون شباهت بسیار فراوان بین این موجود کوچک عجیب الخلقه و دسته باکتری ها است. چه رابطه ی زیبایی است رابطه سلول بزرگ جانوری و این سلول کوچک باکتریایی. (رابطه محترمانه دو طرفه. )

{ در آکولاد: نگوییم جنس اونا با ما فرق داره باهاش کار نمی کنم. ما تفاوتی در جنس نداریم. نه خودمان را برتر ببینیم و نه دیگران را احقر. خیر. تنها برتری و تفاوت بین ما انسان ها عمل و تلاش ما است.}

۱۰-انبار و محل ذخیره کشور، واکوئل: واکوئل طبق کتب درسی که در دبیرستان خواندیم، محل ذخیره و تجمع مواد غذایی اضافی است. همین واکوئل به باکتری های بیماری زا و خصم ما در زمان قحطی کمکشان می کند تا زنده بمانند. گرچه آنها کپسول بسیار محکم وضخیمی به دور خود می کشند تا از تغییرات بیرونی در امان باشند و تغییرات بیرونی آنها را دچار آسیب نکند، اما این واکوئل یعنی محل ذخیره و انبار غذایی سلول به سلول کمک می کند تا در زمان تمام شدن غذاها، منتظر آمدن غذا از بیرون نماند و از این انبار در صورت لزوم بهره ببرد.

۱۱-  سیتوپلاسم. محیط مایع و سیال داخل سلول. 

۱۲- قطعه قطعه کننده، لیزوزم. این بخش از سلول دو تا کار انجام میده، یکی اینکه وقتی غذاهای درشت جثه به سلول وارد می شود، آنها را قطعه قطعه می کند و به داخل سلول می فرستد و دوم وقتی میکروبی یا عامل بیگانه ای دزدکی و پنهانی در لای غذا ها یا اصلا خودش تنهایی به محیط داخلی سلول می آید ، او را قطعه قطعه می کنند و از بین می برند. هضم غذا و ازبین بردن میرکوب توسط آنزیم های قطعه قطعه کننده. لیزوزم.

۱۳-سانتریول یا سنتروزوم. وسیله ای است که هرگاه سلول قصد تکثیر و ساخت یک موجود زنده مثل خودش را داشت به کار می آید. آماده در گوشه ای از سلول افتاده اما استفاده از آن نمی شود. هر گاه نیاز شده فعال شده و طولانی می شود.

۱۴- مرز سلول، غشای سلولی: هر موجود زنده ای در این عالم مرز دارد. دوباره سخنرانی من شروع شد. خخخخ

●○●○●○●○●○●○●○●○●○●

نکات تکمیلی: هر سلول معمولا تعداد زیادی میتوکندری دارد. 

۲- گیاهان یک نوع موجود زنده دیگری هم درون خود دارند که همه اسمش رو می دونیم. نور رو تبدیل به ATP می کنند. از نور برای گیاه انرژی تولید می کنند تا مواد غذایی دلخواهش را بسازد. رابطه متقابل .

۳- اگر یک سلول یکی از این اجزا را نداشته باشد یا کم باشد حیاتش دچار خطر می شود. مثلا واکوئل نداشته باشد. یا میتوکندری نباشد. یا غشا. یعنی مرز و کنترل عبور و مرور وجود نداشته باشد. غشاء سلول ورود و خروج را کنترل می کند. 

۴- می توانیم برعکس را هم استنباط کنیم. یعنی مواد ضروری و لازم برای تشکیل حکومت را می توان از سلول این مخلوق کوچک خداوند یاد گرفت.

۵- سلول توانایی ساختن مثل خودش را دارد. اگر حکومتی در زمین بتواند مثل خودش را در جای دیگر دنیا بوجود بیاورد معلوم است که قدرتمند است.

۶- حالا خودتان یک حساب سرانگشتی بفرمایید ببینید کشور ما کدام قسمت های اولیه یک نظام و دستگاه را ناقص دارد؟ 

هسته؟ ریبوزوم؟میتوکندری؟(که اصلا در کشور ما نیست، برای همین هم با مشکلات سنگین اقتصاد مواجهیم. هیچ راه برون رفتی ندارد مگر استخدام شرکت های و کارخانجات خارجی (نه داخلی) برای خدمت و تولید. ما به آنها محیط خوب زندگی، امنیت، غذای خوب و مایحتاج زندگی شان را می دهیم و آنها خدمت میکنند. خدمات نوابغ و دانشمندان خارجی به کشور، سود های کلان به داخل کشور سرازیر می کند. این را خداوند به ما نشان داده. ما کوریم نمی بینیم. اگر به کسی بر نمی خورد. آمریکا هنر جذب نوابغ و دانشمندان سراسر دنیا دارد و ما هنر دفع داریم. ما هنر صادرات نوابغ داریم. دوتاش هنره. چه اشکالی داره. مشکل اقتصاد کشور پابرجا می ماند مگر اینکه طبق قانون دنیایی وضع شده توسط خدا عمل کنیم. دانشمندان آمریکایی نوعا آمریکایی نیستند.)

یا شاید هم کشور ما در هیچ زمینه ای نقص ندارد و تمام اجزا و ساختارهای کشور وجود دارند و کشور ما با رتبه اول دنیا در تمامی زمینه ها به سرعت برق و نور دارد می تازد. اینها بحث های تکراری است. تمام مسلمانان ایرانی سراسر دنیا هزاران بار مکررا بیان می کنند. اما فرق است بین امل و عمل.

 موفق باشید.

 ...............................................

برای مجید جان:

۱-هستک: شماره یک رو در بالا ننوشتم چون بنظرم چندان مهم نیامد. هستک محل ساخت ریبوزم در سلول است. در بعضی مواقع در طول حیات سلول ، نه همیشه، دیده می شود. یعنی آن واسطه های اصلی و اساسی مورد نیاز سلول در هسته ساخته می شود. 

نکته اضافی: هستک غشایی در اطراف خود ندارد، اما تمام اجزای سلول منجمله ، میتوکندری، اندوپلاسمی، لیزوزوم و غیره یک غشاء و سازمان دارند. و حتی خود هسته. عبور و مرور مواد به هسته کنترل می شود. شاید پایتخت کشورها هم باید علاوه بر وجود مرز دور کشور، یک حالت کنترلی داشته باشد. چون مرکز اداره کشور است باید کنترل بیشتر باشد که موارد مخل وارد نشود. امنیت هسته سلول چون مرکز سلول است اگر از بین برود یعنی کل سلول نابود شده است. حیات سلول وابسته و متکی بر هسته است.

فیه شفاء للناس !...
ما را در سایت فیه شفاء للناس ! دنبال می کنید

برچسب : کوچکبعدا, نویسنده : tajarobeman بازدید : 72 تاريخ : چهارشنبه 17 آبان 1396 ساعت: 1:08